diumenge, 29 de gener de 2012

MERITXELL NUS GALLART

La Meritxell Nus va néixer a Estac (Pallars Sobira) el 1985 i és llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Lleida. Actualment, imparteix docència de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari.
En l’àmbit de la poesia, el 2006 rebé el XVII Premi Literari de les Borges del Camp, atorgat per l’ajuntament de la mateixa població, amb l’obra Després del vent. També ha participat en algunes antologies com ara Estrenes (2005) o I Trobada de Poetes per la Pau: Homenatge a Yael Langella (2008). Pel que fa a la narrativa, el 2010 guanyà el premi Pirineu de narració literària, guardó principal dels premis Homilies d'Organyà. De tant en tant, és cridada a recitar versos seus o versos d’altri.

El poema que n'hem triat és:

El traficant
Que sigui la voiture que et dugui al cel
un Mini verd botella dels d’antic.
Cabells al vent, tu pots volar de franc
i crides als somriures des dels núvols,
les mans ben aferrades al volant
fas la comanda estricta d’il·lusions
en un mercat d’estels afilerats
de tracte amable.
Coneixes bé els peatges,
tu ets qui porta els somnis a la terra
però no hi caben tots al teu vehicle.

Fins aquí el poema de la Meritxell Nus Gallart. I jo hi afegeixo que si, de sobte,
mentre voles pel cel intentant aconsigar tot un reguitzell de somnis, els quals estàs desficiosa per aconseguir portar-nos, la voiture es queda sense benzina i tot d’una comença el seu descens en picat vers la terra ferma, malgrat l’embranzida que pugui arribar a agafar el teu Mini verd botella dels d’antic , aquells qui compren els teus somnis i les teues il·lusions, de ben segur que els trobaràs allí, esperant-te amb els braços ben oberts, tot sostenint la xarxa que hauran teixit, prou resistent per tal que la batzacada sigui tan suau com la pell d’un madur Roig Tardà.

Emès per EMUN FM el dimarts dia 17 de gener de 2012 dins el programa Versàtil de Pili Garcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada